Leer- en studieproblemen

Psychologenpraktijk Bommelerwaard

Leer- en studieproblemen

De praktijk biedt hulp op het gebied van leerproblemen en leerachterstanden aan kinderen, jongeren en volwassenen.

De hulp bestaat uit diagnose en behandeling/begeleiding van:

Dyslexie-/dyscalculie

Een diagnose dyslexie of dyscalculie wordt gesteld op basis van een intakegesprek over groei-ontwikkeling en de schoolgeschiedenis, diagnostische gesprekken over de manier van leren, onderzoek met didactische- en psychologische testen en vragenlijsten en zo nodig intelligentie-/ neuropsychologisch onderzoek. Observatie van het kind of de jongere in de klas kan tot het onderzoek behoren. Van het onderzoek wordt een verslag gemaakt en met betrokkene of de ouders besproken.

Bij een diagnose dyslexie of dyscalculie hebben kinderen op de basisschool en jongeren op het voortgezet onderwijs recht op speciale maatregelen bij (CITO)toetsen en examens. Hiervoor wordt een zogenaamde dyslexie- of dyscalculieverklaring afgegeven.

Na het diagnostisch onderzoek kan verdere begeleiding geboden worden bij het omgaan met de leerproblemen op school, op het werk en in het dagelijks leven. De duur van de begeleiding of Remedial Teaching is sterk afhankelijk van de aard van de leerproblematiek. Er wordt samengewerkt met school, ouders en/of werkgever.

Voor meer informatie over procedure en kosten: psychologisch testonderzoek.

JPO Cliëntenlogin

Laatste nieuws

Mindfulnesstrainingen Zaltbommel
MBCT-trainingen (mindfulness based cognitive therapy) starten 2x/jaar in februari en september. De 8 bijeenkomsten vinden altijd plaats op een woensdagavond.
Locatie: cursusruimte in onze praktijk.
Tijd: 19.30 - 21.00 uur.
Data eerstvolgende training vanaf september 2018 volgen z.s.m.
Voor informatie en vooraanmelding: secretariaat@psychologenbommelerwaard.nl of bel: 0418-515214.
Kennisoverdracht Bommelerwaard Bevalt
Over zwangerschap, bevallen en jong ouderschap. Lees verder