Ingang praktijk

Psychologenpraktijk Bommelerwaard

Werken aan je mentale flexibiliteit met ACT

Acceptance and Commitment Therapie (zie de uitleg op de pagina over therapievormen) is strikt genomen geen therapie, maar een methodiek die iedereen, met of zonder psychische klachten, kan aanleren. ACT heeft als uitgangpunt dat we geneigd zijn om lijden en pijn te bestrijden of te vermijden, terwijl dat uiteindelijk niet werkt. Het leren omgaan met pijn of moeite is nodig om het leven, dat nu eenmaal niet pijnloos verloopt, zo optimaal mogelijk te kunnen leven. Bij ACT wordt er gewerkt aan het vergroten van je psychische flexibiliteit en veerkracht door middel van "mentale spiertraining". Met behulp van oefeningen en opdrachten leer je zicht te krijgen op je waarden (in plaats van enkel te focussen op doelen), ontwikkel je het vermogen om 'normale' pijnlijke gevoelens of nare gedachten te hanteren en helpt om je aandacht te geven aan wat jij van belang vindt. ACT is zeer geschikt voor mensen met chronische klachten (bijv. pijnklachten) maar kan ook worden toegepast bij mensen zonder psychische klachten die willen werken aan zichzelf.

Als je wilt werken aan het vergroten van je psychische flexibiliteit via ACT, dan kan dat door het volgen van een individueel trainingsprogramma of het deelnemen aan een groepstraining.

Meer informatie zoals data en kosten zijn op te vragen door te mailen naar a.vankeulen@psychologenbommelerwaard.nl of te bellen (0418-515214 en vraag naar Annemarie van Keulen). U kunt zich ook vrijblijvend als belangstellende opgeven door uw naam en e-mailadres door te geven aan het secretariaat met vermelding van uw voorkeur (groep of individueel).

JPO Cliëntenlogin

Laatste nieuws

Nieuwe vacature
We zoeken een GZ psycholoog voor 16-40 uur per week, locatie Zaltbommel.
Lees verder
Mindfulnesstrainingen Zaltbommel
De eerstvolgende MBCT-training (mindfulness) start in september 2017. De 8 bijeenkomsten vinden steeds plaats op een woensdagavond.
Locatie: cursusruimte in onze praktijk.
Tijd: 19.30 - 21.00 uur.
Data:
13 en 20 september
4, 11, 25 oktober
1, 15 en 22 november
Voor informatie en aanmelding: secretariaat@psychologenbommelerwaard.nl of bel: 0418-515214.
Houd me vast
De eerstvolgende training start in oktober 2017 op een donderdagavond. Precieze data volgen zo spoedig mogelijk. Tijd: steeds van 20.00 tot 22.00 uur.
Duur: 7 avonden.
Kosten per stel: 550 euro incl. BTW.
Zie ook deze video op YouTube
Lees verder.
Kennisoverdracht Bommelerwaard Bevalt
Over zwangerschap, bevallen en jong ouderschap. Lees verder